De toekomst vaan haargroei behandelingen

Preventieve behandelingen zijn schaars. Tot voor kort waren de enige door regelgevers goedgekeurde medicijnen Minoxidil en Propecia, die beide slechts marginaal effectief zijn in het stoppen van haaruitval. Minoxidil is bovendien de enige behandeling die beschikbaar is voor vrouwen.

In het afgelopen decennium heeft de cosmetische chirurgie geprobeerd de last te verlichten. De marktwaarde van de wereldwijde haartransplantatie-industrie zal naar verwachting tegen 2027 meer dan 24 miljard euro bedragen. Haartransplantaties zijn echter geen wondermiddel, aangezien ze kostbaar kunnen zijn en soms pijnlijk. Als gevolg daarvan is er een enorme markt voor elk nieuw product dat effectief patroonkaalheid kan stoppen, en een reeks biotechnologiebedrijven ziet dit als een kans voor Haargroei Behandeling.

“Er is een groot aantal patiënten dat wacht op nieuwe behandelopties,” zei Jan Alenfall, hoofd wetenschappelijk onderzoeker bij Follicum, een Zweeds biotechbedrijf dat werkt aan behandelingen voor haaruitval en diabetes.

Nieuwe Topische Therapieën Heroverwegen

Het was een doorbraak in onderzoek die Follicum inspireerde om zijn behandeling tegen haaruitval te ontwikkelen. Terwijl ze behandelingen voor arteriosclerose bestudeerden – een verdikking en verharding van de wanden van de slagaders die vaak voorkomt op oudere leeftijd – ontdekten wetenschappers aan de Universiteit van Lund in Zweden dat een variant van het eiwit osteopontin, een natuurlijk voorkomende molecuul in ons lichaam, Haargroei Behandeling bij muizen kon verhogen.

Verdere studies vonden dat deze eiwitvariant een zeer specifiek doelwit heeft op haarfollikelcellen en de haarcyclus van rustfase naar groeifase kan versnellen. Hierdoor kan het slapende haarfollikels stimuleren en hen aanmoedigen om opnieuw zichtbaar haar te gaan produceren.

Behandeling van Haaruitval bij Vrouwen

Een belangrijke reden waarom biotechbedrijven zo graag topische behandelingen voor haaruitval willen ontwikkelen, is omdat ze geassocieerd worden met minder bijwerkingen. Een van de belangrijkste beperkingen van Propecia — een oraal medicijn — is dat het geassocieerd wordt met erectiestoornissen vanwege de effecten op hormoonniveaus. Bovendien, omdat het systemisch werkt, is het niet veilig voor gebruik bij vrouwelijke haarverliespatiënten, een patiëntengroep die traditioneel over het hoofd is gezien door de sector. Het vermijden van hormonale paden wordt daarom gezien als een veelbelovende aanpak voor Haargroei Behandeling.

Terwijl het product van Cassiopea werkt op DHT, betekent de topische aard van de therapie dat het niet komt met de veiligheidswaarschuwingen van orale medicijnen, en studies suggereren tot nu toe minimale bijwerkingen. Als gevolg hiervan begon het bedrijf aan een fase 2-onderzoek van zijn leidende product bij vrouwelijke patiënten en publiceerde de eerste positieve resultaten in september 2021 voor Haargroei Behandeling. Voor vragen kan je altijd terecht bij haar herstel.

JAK-remmers inzetten tegen Alopecia Areata

Alopecia areata is een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door het plotseling en vaak onvoorspelbaar verlies van haar op de hoofdhuid en soms op andere delen van het lichaam. Deze aandoening treedt op wanneer het immuunsysteem per ongeluk haarfollikels aanvalt, wat leidt tot haaruitval, meestal in kleine ronde plekken die in sommige gevallen uitgebreider kunnen worden.

Hoewel de exacte oorzaak van alopecia areata niet volledig wordt begrepen, wordt aangenomen dat het een combinatie van genetische en omgevingsfactoren betreft.

Bron: haar-herstel.nl

 

Plaats een reactie