Tips voor make up tijdens warm weer

Afgelopen dagen was het warm in Nederland, en dan niet normaal warm nee… het was heet! Omdat ik tijdens de hete dagen er toch goed uit wil zien door middel van make up heb ik hier tips voor make up tijdens warm weer. Tips die het dragen van make up tijdens warm weer comfortabeler zullen maken.

1.       BB cream in plaats van foundation

Als je een mooie egale huid wilt hebben dan zal je snel geneigd zijn om naar je flesje, potje of tube foundation te gebruiken. Tijdens warm weer is dit af te raden omdat foundation je gezicht afdekt en je huid dus niet goed kan ademen, en dat is extra vervelend tijdens de warme dagen. Gebruik daarom in plaats van een foundation een BB in de juiste kleur. BB cream is een getinte crème en is dunner dan foundation waardoor je huid beter kan ademen.

Ik ben van mening dat je BB cream minder voelt zitten dan foundation en dat is natuurlijk ook een pluspuntje.

2.       Waterproof producten

Tijdens warme dagen zweet je natuurlijk, het hoeft niet veel te zijn maar je zweet toch. Om je make up goed te laten zitten is het aan te raden om waterproof producten te gebruiken dit omdat anders door het zweten bijvoorbeeld je mascara of eyeliner uit gaat lopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een pluspuntje van waterproof mascara is ook dat als je even verkoeling zoekt in een zwembad je mascara niet meteen zal uitlopen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor “drama eyes” als je uit het zwembad komt.

3.       Wel of geen oogschaduw

Dit is een tip die puur gebaseerd is op mijn eigen mening. Ik vind het niet prettig om tijdens warme dagen oogschaduw te dragen. Als ik wel oogschaduw draag tijdens warme dagen dan heb ik het gevoel dat de oogschaduw niet goed blijft zitten en dat mijn oogleden geïrriteerd raken. Tijdens warme dagen gebruik ik alleen een oogschaduwbasis, dit omdat oogschaduwbasis intrekt op je oogleden en daardoor goed blijft zitten. Zelf gebruik ik de oogschaduwbasis van Essence omdat deze en budget proof is en omdat deze een mooie gloed achterlaat op je oogleden.

4.       Natural beauty

Mocht je tijdens warme dagen make up willen gebruiken dan houd ik je vooral niet tegen. Maar het is aan te raden om tijdens warme dagen gewoon alle make up achterwegen te laten. Je huid kan zo beter ademen en zal niet geirriteerd raken door de make up . Het is niet erg om een keer geen make up te dragen, Laat tijdens warme dagen je natuurlijke schoonheid zien!

Natuurlijk zijn er nog meer tips voor make up tijdens warm weer. Heb jij nog een goede tip?

Plaats een reactie